Хто випустив найбільше автоновинок у 2022 році

Стало відомо, хто випустив найбільше автоновинок у 2022 році, інформує “Твоя МАШИНА”

Швидкість, з якою готувалися прем’єри нових автомобілів минулого року, вражає — у середньому публіці показували майже 11 нових машин на місяць.

Загалом минулого року у світі було представлено 131 новий автомобіль: це без урахування оновлень, фейсліфтінгів, а також концепт-карів. Найцікавіше те, що 47% новинок презентували китайські бренди.

Загалом у Китаї розробили, представили та запустили у виробництво 62 нові моделі авто — у середньому по п’ять нових машин на місяць. Лідером серед китайських брендів стала компанія SAIC, яка випустила десять нових моделей авто. На другому місці знаходиться марка Geely з вісьмома моделями та концерн Great Wall із шістьма дебютами.

В абсолютному заліку лідером став японський концерн Toyota — 11 нових моделей, у тому числі чотири позашляховики, три седани, три мінівени та одна міська машина. У 2021 році у цієї компанії також було представлено 11 новинок. Як і SAIC, General Motors також показав публіці 10 новинок під марками Buick, Cadillac, Chevrolet та GMC. Тому американський та китайський концерни ділять друге місце у даному рейтингу.

На третьому місці разом із брендом Geely знаходиться Honda, яка також представила 8 нових авто, включаючи нові покоління моделей Accord, CR-V та Pilot. Четверте місце у списку разом із Great Wall ділить концерн Stellantis: у 2022 році дебютували Alfa Romeo Tonale, Citroen C4 X, Fiat Fastback, Jeep Avenger, а також Maserati Grecale та Peugeot 408. Також на четвертому місці опинився і концерн Volkswagen з шістьма новими авто. Далі йдуть марки BMW та Mercedes-Benz (по 4 новинки), а потім Suzuki, Ford та Hyundai (по 3 нові машини).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти