Nissan Leaf повністю розрядився, проїхавши лише 35 км

Як повністю розрядити електрокар Nissan Leaf? На це питання вирішили відповісти на автомобільному ютуб-каналі Auto Trader. Ведучі вирішили провести експеримент із вживаним електрокаром Nissan Leaf. Він показав, що під час руху на максимальній швидкості електромобіль втрачає заряд дуже швидко, і повністю розряджається вже за кілька десятків кілометрів.

Для випробувань взяли вживаний електромобіль Nissan Leaf 2012 року випуска з пробігом 115 тис. км. Так як електромобіль вже старенький, в звичайному темпі він проїжджає на одному заряді батареї приблизно 106 км, а якщо розігнатися – то в 3 рази менше, приблизно 35 км. На вулиці під час тестових випробувань була мінусова температура (приблизно -3 градусів за Цельсієм).

Проводили тести на трасі. Там Nissan Leaf вдалося розігнати до швидкості 159 км/годину: на цій швидкості він проїхав лише 4,9 км, після чого бортовий комп’ютер попередив, що запас ходу залишився лише на 39 км. Після чого електрокар став поступово сповільнюватися: спочатку до 156 км/год, потім до 153 і 151. Проїхавши треком у режимі випробувань 27 км, електрокар Nissan Leaf вже не міг видавати швидкість понад 150 км/год.

Після того, як Nissan Leaf подолав 32,6 км, бортовий комп’ютер повідомив про обмеження потужності електродвигуна і швидкість почала стрімко зменшуватися. В результаті в ході тестів електрокар подолав на максимальній швидкості відстань 34,7 км, перш ніж батарея повністю розрядилася.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти