Ще одна країна визнала українські водійські посвідчення

10 січня 2023 року, набула чинності угода про взаємне визнання і обмін національних посвідчень водія між Україною та Туреччиною, повідомили на офіційному сайті МВС.

“Це означає, що громадяни України, які переїхали на тимчасове або постійне проживання до Туреччини, можуть обміняти своє українське посвідчення водія на турецьке без складання теоретичних і практичних іспитів. Так само і громадяни Туреччини, які тимчасово або постійно проживають в Україні та мають турецьку посвідку водія, можуть обміняти її без складання іспитів у сервісному центрі МВС”, – зазначено у повідомленні.

Також звернули увагу на те, що угода стосується посвідчень водія всіх категорій транспортних засобів.

Якщо українець, який проживає в Туреччині, забажає обміняти водійські права, він має звернутись до місцевих управлінь населення. Після повернення в Україну одержане турецьке посвідчення водія можна обміняти на національне посвідчення.

Громадяни Туреччини, які проживають в Україні в разі обміну прав, мають звернутись до будь-якого сервісного центру МВС на території України й подати такі документи:

– посвідку на постійне проживання або посвідку на тимчасове проживання;
– копію довідки про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ІПН);
– медичну довідку про придатність до керування транспортним засобом (на час дії воєнного стану медична довідка не є обов’язковою);
– турецьке національне посвідчення водія та його засвідчений переклад українською мовою.

Адміністративна послуга коштує — 26 грн, а бланк посвідки водія — 243 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти