У мережі показали перший афганський суперкар Mada 9

Ви чули колись про автомобілі виготовлені в Афганістані? От і ми не не дуже знайомі з афганським автопромом. Але стало відомо, що таліби презентували свій перший автомобіль, який одразу мітить до вищої ліги – суперкар Mada 9.

Над створенням суперкара працювали п’ять років. Відомо, що над будівництвом авто працювало 30 інженерів із компанії ENTOP та Кабульського професійно-технічного інституту.

Виявилося, що суперкар обладнаний двигуном Toyota Corolla, подробиці про нове авто розповіли на сайті DailyMail.

Представник талібів Забіхулла Муджахед під час презентації автомобіля заявив, що створення суперкара було “честю” для всього Афганістану, а також уточнив, що під час розробки автомобіля допомагав Департамент професійної освіти. При цьому під час презентації суперкар був нерухомий з чого можна зробити висновок, що двигун та інтер’єр ще потребують доопрацювання.

Інженери, які працювали над проектом, розповіли, що всередині стоїть двигун від Toyota Corolla, який був трохи доопрацьований, але у фінальній версії Mada 9 має стати електрокаром. Гендиректор компанії ENTOP Мохаммад Різа Ахмаді сподівається, що авто підвищить імідж Афганістану на світовій арені. Спочатку машину планують продавати в Афганістані і якщо там її спіткає успіх, то суперкар виведуть на світовий ринок.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти