“Розмитнення у смартфоні”: які нові правила хочуть ввести і скільки це буде коштувати

В Україні хочуть змінити процедуру розмитнення автомобілів. Так, податковий комітет Верховної Ради рекомендував нардепам підтримати за основу законопроєкти №7466 та 7468, які стосуються зміни принципів розмитнення автомобілів.

Про це розповіли в виданні AutoRia.

Автори законопроектів пропонують зробити добровільними сертифікацію та експертний огляд транспортних засобів перед першою реєстрацією. Також в законопроекті передбачене ліквідування збору до Пенсійного фонду за першу реєстрацію та зміну принципа нарахування податків за розмитнення авто.

Крім того прописано, шо більшість етапів будуть переведені у дистанційний формат, у тому числі з використанням застосунку Дія. Покроково самостійне розмитнення транспортного засобу виглядатиме наступним чином:

Ще передбачені зміни у питанні сплати податків. Замість зв’язки “мито+акциз+ПДВ”, які залежать від оціночної вартості транспортного засобу, запропоновано встановити формулу, яка обчислює суму платежів залежно від типу, віку та об’єму двигуна машини. Вартість автомобіля при цьому враховуватися не буде:

Дані законопроекти стосуватимуться лише розмитнення легкових транспортних засобів. Більш того, запропоновані норми діятимуть лише до певної дати (поки не визначеної, яка буда встановлена перед другим читанням), як експеримент, за підсумками якого буде вирішуватись доля цієї ініціативи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти