Бензинові та дизельні автомобілі “зникнуть”: відомі терміни

У країнах Європейського Союзу хочуть заборонити продаж автомобілів в салонах з бензиновими та дизельними двигунами з 2035 року.

Відповідне рішення було ухвалено Європейським парламентом.

Обмеження мають вступати в силу поступово. Також законопроєкт ще має затвердити Рада Євросоюзу, тільки після цього його опублікують в Офіційному журналі і він набуде чинності.

В той же час, мова не про пряму заборону на продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Після 2034 року в Євросоюзі новим автомобілям та мікроавтобусам просто не надаватиметься дозвіл на викиди CO2.

Теоретично можна продавати будь-які транспортні засоби. А ось використовувати авто з ДВЗ можна тільки якщо це гібрид, і автовласник не буде заправляти його пальним.

Влада ЄС не перша, хто ухвалює таке законодавство. Так, у Норвегії аналогічна заборона набуде чинності вже у 2025-му році.

Плани повної відмови від автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння також мають Канада, Велика Британія та США. Сполучені Штати поки що навіть не визначилися з термінами заборони, лише штат Каліфорнія ухвалив окреме рішення про заборону на продаж бензинових та дизельних авто з 2035-го.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти