Водіям готують нові правила: хто перездаватиме на права кожні 5-15 років

Деяким українським водіям доведеться знову підтверджувати свої кваліфікації і отримувати нові водійські посвідчення, так як в країні планують перевипустити всі посвідчення водія.

Про це розповіла Юлія Клименко – заступниця голови профільного комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури.

Вона зазначила, що зараз українська влада розглядає можливість перевипуску всіх водійських посвідчень, які були раніше видані громадянам.

Такого роду нововведення, як зазначає Юлія Клименко, можуть призвести до того, що деяким українцям доведеться заново підтверджувати свої кваліфікації. Зокрема, це стосуватиметься водіїв транспортних компаній, яких зобов’яжуть кожні 5 років складати іспити.

“Зараз ми працюємо над гармонізацією законодавства про дорожній рух. Фактично, всі посвідчення водія будуть перевипущені. Громадяни будуть це робити кожні 10-15 років, в залежності від того, в якому вигляді Верховна Рада прийме закон”, – розповіла народна обраниця і зазначила, що подібні механізми вже працюють на території країн Європейського Союзу.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти