В РФ виробництво автомобілів впало до історичного мінімуму

В минулому 2022 році в РФ було виготовлено лише 620 000 автомобілів, що є новим історичним мінімумом.

Про це повідомили в виданні “Радіо Свобода”, посилаючись на заяву заступника голови Міністерства промисловості РФ Альберта Карімова.

Альберт Карімову у ході парламентських слухань у Раді федерації (верхня палата парламенту Росії) розповів, що виробництво автомобілів у 2022 році впало на 60% порівняно з попереднім 2021 роком.

Згідно статистичним даним Росстату, попередній найгірший результат – 729 000 виготовлених автомобілів за рік. Такі показники були зафіксовані у 2009 році на тлі фінансової кризи та різкого падіння попиту. В усі інші роки рівень виготовлення авто не падав нижче, ніж один мільйон автомобілів на рік.

Такі показники у РФ спостерігаються після повномасштабного вторгнення в Україну. На тлі початку війни в країні-агресорі виробництво зупинили, зокрема, на заводі “Автотор”, де збирали німецькі BMW, заводах Hyundai і Toyota в Санкт-Петербурзі, двох заводах Volkswagen.

Водночас московський завод Renault та контрольний пакет виробника у найбільшому в країні автовиробництві “АвтоВАЗ” були передані державі за два рублі. Виробництво автомобільних комплектуючих також частково призупинено.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти