Нові правила та штрафи. Для водіїв готують важливі зміни: що потрібно знати

Українським громадянам які зараз перебувають у Німеччині або збираються туди, варто знати, що у березні 2023 року будуть змінені деякі штрафи та правила для водіїв. Це пов’язано з тим, що в ЄС планують зробити однакові правила для всіх країн блоку.

Чи вплинуть ці нововведення на водіїв, розповіли в Telegram-каналі “Німеччина/Україна/Біженці”.

Згідно з підготовкою 4 директиви Європейського Союзу, в разі позбавлення прав водія в одній з європейських країн, наприклад, у Франції чи Італії, він не зможе керувати автомобілем і в інших країнах.

“Помилилися в одному місці, покарання піде за вами і пошириться на всі країни ЄС. Те саме з покаранням за керування автомобілем у нетверезому вигляді або під дією заборонених речовин”, – розповіли на каналі.

У різних країнах ЄС прийняті різні допустимі норми проміле під час керування автомобілем. Передбачається встановити єдині в Європейському Союзі межі споживання алкоголю та гармонізувати системи штрафних балів у різних країнах. Однаковим стане термін, на який припинятимуть дію водійських прав.

Для реалізації цих планів, має працювати загальна база даних для всіх водіїв, яка буде доступною для поліцейських усіх країн Європейського Союзу.

Нова директива про водійські права має бути опублікована ближче до кінця березня. Після публікації документ має пройти процес затвердження парламентом ЄС.

Скоріше за все, затвердження триватиме кілька місяців, можливо, до кінця 2023 року. Після того як директиву затвердять, країнам ЄС доведеться впровадити її на місцях. Спочатку мають бути ухвалені відповідні закони та постанови.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти