Skoda припинить випуск трьох популярних моделей

Автомобільна компанія Skoda може припинити випуск трьох своїх популярних моделей авто. Це може статися через новий екологічний стандарт Євро-7.

Багато автомобільних брендів не в захваті від екологічних вимог до стандарту Євро-7. Через них випуск бюджетних моделей автомобілів стає надто дорогим.

Профспілки компанії Skoda вже заявили, що бренд може припинити виробництво трьох моделей. Дві з них неймовірно популярні у Європі.

В 2025 році в Брюсселі відбудеться зустріч, на якій буде обговорюватись питання запровадження стандарту Євро-7. Саме там автовиробники матимуть змогу висловити свою думку.

Голова виробничої ради Skoda Ярослав Повшик розповів, що популярні моделі Kamiq, Scala та Fabia можуть зняти з виробництва. Якщо це станеться, компанія втратить величезну частку прибутку.

Ці три моделі становлять значний 31% від загального обсягу продажів виробника. Новий стандарт Євро-7 зробить їхнє виробництво недоцільним.

Схожі проблемами чекають і інших автовиробників. Зокрема, бренди концерну Volkswagen AG також можуть втратити свої бюджетні моделі авто.

Джерело focus.uа
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти