В Україні змінилися правила перевірки водіїв

Українським водіям нагадують, що процедура перевірки водія на алкогольне чи наркотичне сп’яніння змінилася, тепер перевірка повинна відбуватися обов’язково з відеофіксацією або у присутності двох свідків. Про це розповів представник Кабміну у ВР – Тарас Мельничук.

Ці зміни стосуються перевірок водія на алкогольне та наркотичне сп’яніння, а також на вплив окремих лікарських препаратів, які знижують швидкість реакції.

Весь процес перевірки має бути зафіксовано на камеру. В разі, коли це неможливо, тоді під час перевірки мають бути присутні два свідки. У разі адміністративного порушення відеозапис додається до протоколу.

Згідно правилам водію дозволено мати до 0,2 проміле в крові під час керування транспортним засобом. Все, що вище цю за норму, це порушення. Показник в 0,2 проміле відповідає майже нульовому вмісту спирту в організмі.

Також варто нагадати про розміри штрафів за керування транспортним засобом у стані сп’яніння – з весни 2021 року їх помітно підвищили, і взагалі можна залишитися без прав або автомобіля.

При першій зупинці водія у нетверезому вигляді – штраф 17 тис. грн та позбавлення прав на 1 рік. При другій – штраф 34 тис. та позбавлення прав на 3 роки.

Якщо протягом року зафіксовано два порушення, у водія вилучають автомобіль, відправляють під арест на 15 діб та накладають штраф у розмірі 51 тис. грн., а крім того позбавляють права керування на 10 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти