В Україні будуть видавати автономери по-новому: що потрібно знати

Незабаром українці зможуть замовляти платні або безкоштовні автомобільні номери онлайн. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий на сторінці в соціальній мережі Facebook.

“Через три місяці, а саме 3 червня 2023 року, набуде чинності наказ МВС України від 17 січня 2023 року № 10, яким визначено механізм замовлення онлайн наявних у сервісному центрі МВС платних або безкоштовних номерних знаків”, – розповів Богдан Драп’ятий.

Також він зазначив, що власники авто зможуть в декілька кліків обрати й забронювати бажану комбінацію номерних знаків в “Електронному кабінеті водія” та одразу оплатити, в разі вибору платної комбінації.

Потім, протягом 10 днів потрібно буде закріпити цей номерний знак в обраному сервісному центрі МВС під час реєстраційних дій з транспортним засобом.

“Впровадження нового функціоналу стане черговим кроком у напрямку цифровізації, забезпеченні прозорого та зручного алгоритму отримання однієї з найбільш затребуваних послуг”, – зазначив Драп’ятий.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти