В Україні суттєво підвищать штрафи за порушення ПДР

В Україні хочуть значно посилити покарання для порушників ПДР, мова про нові покарання для водіїв в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.

У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт №9076, який передбачає посилення покарання нетверезих водіїв.

Автори законопроєкту вважають, що керування транспортним засобом у нетверезому стані під час військового стану говорить про низькі морально-етичні якості водіїв.

Крім штрафів, закон передбачає конфіскацію автомобілів у п’яних водіїв на потреби ЗСУ, якщо ті порушили правила повторно протягом одного року.

Розмір штрафів може зрости з 2000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із позбавленням права керування транспортними засобами не на 3, як раніше, а на 5 років.

Також хочуть збільшити термін позбавлення права керування транспортним засобом у разі взяття особи під адміністративний арешт (в обох випадках арешт на 10 діб) – з 3 до 5 років, а замість відплатного вилучення транспортного засобу у цьому випадку також конфіскувати його.

В разі повторного порушенння протягом року, розмір штрафу пропонують підвищити з 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело auto.today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти