Чому в ЄС масово продають авто на українській реєстрації: детальне пояснення

Через війну в Україні багато громадян були вимушені тікати в європейські країни, багато хто виїхав на власних авто з українською реєстрацією. Деякі країни ЄС, зокрема Німеччина, дозволили українським біженцям їздити на власних авто з без реєстрації, але найближчим часом цього дозволу може закінчиться, у зв’язку з цим українці почали активно продавати власні авто на українській реєстрації, повідомляє “РБК-Україна”.

Людмила Жук, українська біженка, яка після початку переїхала у громаду Карлсруе на заході Німеччини, розповідає, що серед українців поширилася інформація про те, що найближчим часом термін дії дозволу їздити на авто з українськими номерами без реєстрації закінчиться.

“Люди стали переживати через невизначеність, офіційної інформації щодо цього не бачили, і почали з’являтись багато оголошень про продаж авто на українській реєстрації. З продажем були проблеми – одним було дорого, інші не хотіли брати, бо все одно їм так само треба було б перереєстровувати це авто”, – розповіла жінка.

Частіше за все автомобілі купують або посередники, щоб знову завезти їх в Україну та продати там дорожче, або українці, які готові перереєструвати автомобіль в країні перебування.

“Люди стикнулися з тим, що такі авто довелося продавати в Німеччині значно дешевше, ніж вони коштували б в Україні. Якщо публікували оголошення в групах для українців, їх там починали критикувати, мовляв, чому так дорого. Словом, у когось вдавалося продати, у когось – ні”, – зазначила Людмила.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти