Депутати хочуть спростити ввезення автомобілів в Україну

Народні депутати України подали законопроєкт №9058 до Верховної Ради, у якому передбачено спрощення ввезення в країну автомобілів для військовослужбовців, інформує “Апостроф”.

Відповідний законопроєкт був зареєстрований у парламенті.

В законопроєкті №9058 передбачено внесення змін до Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування операцій з ввезення транспортних засобів учасниками бойових дій, волонтерами та іншими категоріями осіб.

Нардеп, який виступив ініціатором даного законопроєкту пропонує звільнити від оподаткування ввезення на територію України одного автомобіля кожним учасником бойових дій для власних потреб.

Від оподаткування операції із одноразового ввезення на митну територію України, у разі ухвалення документу, звільняються власники статусу УБД, які залучалися та брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії.

Але також в законопроєкті зазначено, що пільгове розмитнення не застосовується до операцій з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту транспортних засобів, які мають походження з країни, визнаної державою-окупантом, або ті, що ввозяться з території держави-окупанта (агресора) або з окупованих регіонів.

Транспортний засіб, який був ввезений в України з безкоштовним розмитненням, не може бути відчужений або переданий у володіння, користування або розпоряджання (в тому числі на підставі довіреності) третім особам впродовж трьох років з моменту його державної реєстрації.

В разі, якщо вказані сроки порушили і автомобіль передали третім особам, тоді колишній власник зобов’язний перерахувати до бюджету митні платежі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти