Українського водія оштрафували майже на 100 тисяч гривень

Нещодавно недалеко від української столиці було зупинено водія автомобіля Smart у стані сп’яніння, його оштрафували майже на 100 тисяч гривень за дане порушення.

Це вже третій випадок за рік, коли цього водія зупиняють у стані сп’яніння, але попередні штрафи нічому водія не навчили, пише Аuto.bigmir

В Україні покарання за керування транспортним засобом у стані сп’яніння найсуворіше, так як це одне з найнебезпечніших правопорушень, в цьому стані водій має загальмовану швидкість реакції і при цьому керує автомобілем вагою в кілька сотень кілограм. Дані дії можуть призвести до дуже серйозних аварій на дорозі.

Патрульні помічають коли водій керує автомобілем у стані сп’яніння, зупиняють авто та запобігають аварій, які могли б відбутися. Нещодавно у селі Софіївська Борщагівка на вулиці Соборній близько 22 години, патрульні зупинили 29-річного водія автомобіля Smart , під час спілкування з ним патрульні виявили у нього явні ознаки наркотичного сп’яніння.

Крім того, правоохоронці з’ясували, що це вже не перше порушення, водій уже притягувався до відповідальності за п’яне керування автомобілем і був позбавлений права керування транспортним засобом. Враховуючи всі обставини и те, що це не перше правопорушення для водія, на нього виписали протокол за керування в стані сп’яніння (повторно втретє протягом року), а також на нього виписали протокол за те, що він сів за кермо без прав (повторно, вдруге протягом року).

Покарання за ч. 3 ст. 130 КУпАП передбачає позбавлення прав на строк 10 років та грошовий штраф у розмірі 51 000 гривень, ч. 5 ст. 126 КУпАП 40 800 гривень та позбавлення прав на 5 років. Виходить, що в підсумку поїздка обійшлася водієві в 91 800 гривень штрафу та 15 років позбавлення прав.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти