В Україні знайшли ГАЗ-14 “Чайку”, на якій їздив Єльцин

У Полтаві виставили на продаж ГАЗ-14 “Чайку”, на якій їздив Єльцин. Модель була виготовлена в 1980 році, але тільки в 1992 році доїхала до Полтави.

За 12 років виробництва даної моделі було випущено 1114 екземплярів. Виставлений на продаж автомобіль належить Комунальній установі Полтавської облради з експлуатації адміністративних будівель.

Відомо, що в Полтаві автомобіль опинився в 1992 році, а до цього ним користувався Борис Єльцин під час роботи у Московському міському комітеті КПРС. Також за непідтвердженою інформацією, цим автомобілем користувався також перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький. Після цього автомобіль використовували під час весільних церемоній.

Але вже 4 роки автомобілем не користувалися і він просто стояв в гаражі. Тому було прийнято рішення виставити його на продаж. Незалежні оцінювачі оцінили автомобіль у 700 000 гривень, але власники раритету хочуть отримати за машину щонайменше 1 200 000 гривень. Усі гроші планують перенаправити на покращення матеріально-технічної бази Полтавської облради.

Нагадаємо, що під капотом автомобіля знаходиться 5,5-літровий V8, який працює у парі із триступінчастою АКПП.

Джерело np.pl.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти