Іржавий Mercedes-Benz заступника Гітлера оцінили в $1,75 мільйона

Рідкісний раритетний кабріолет Mercedes-Benz 500 K Offener Tourenwagen, який був випущений тиражем лише у п’ять екземплярів, виставили на аукціон Gooding&Company. Автомобіль оснащений компресорним двигуном і розвиває 160 км/год, його оцінили в 1,75 мільйона доларів.

У Сполучених Штатах Америки на аукціон Gooding&Company виставили ексклюзивний кабріолет Mercedes-Benz 500 K 1934 року. Даний екзмепляр належав нацистському злочинцю – заступнику Адольфа Гітлера у націонал-соціалістичній партії Рудольфу Гессу.

Рудольф Гесс придбав Mercedes-Benz 500 K в кінці 1934 року. Він замовив кабріолет із рідкісним чотиримісним кузовом Offener Tourenwagen від ательє Sindelfingen. З 342 випущених Mercedes 500 K таких авто було лише 5.

Гесс користувався автомобілем до 1941 року. Як відомо, в тому році він сам відправився до Великобританії нібито для мирних переговорів, де його заарештували.

У 1945 році ексклюзивний кабріолет конфіскували американські військові й незабаром воно опинилося в США. В Америці Mercedes 500 K Offener Tourenwagen декілька разів переходив із рук в руки, причому один із власників зберігав його 50 років.

Автомобіль жодного разу не реставрували, тому на кузові місцями видно подряпини та іржу. Але декілька разів автомобіль здобував нагороди на ретро-шоу. Та й оцінили Mercedes 500 K в кругленьку суму — за нього планують отримати від 1,25 до 1,75 мільйонів доларів.

Кабріолет оснащений 5,0-літровою компресорною вісімкою потужністю 160 к. с. та 4-ступінчастою механічною КПП. Кабріолет Mercedes-Benz 500 K Offener Tourenwagen здатний розвинути 160 км/год.

Джерело focus.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти