Новий кросовер Audi Q6 e-tron з’явився на перших фото

Німецький виробник проводить випробування замаскованого прототипу «зеленого» SUV на Крайній Півночі.

Марка Audi входить до складу концерну Volkswagen, на сьогоднішній день німецький виробник продовжує йти у бік «озеленення» власного модельного ряду. Компанія оголосила про намір перейти на розробку виключно електромобілів після 2026 року. Випускати автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння в Ауді мають намір лише до 2033-го.

Наприкінці минулого року в Audi офіційно підтвердили, що повністю електричний кросовер Q6 e-tron вирушить у серійне виробництво вже у 2023 році. Відомо, що випуск цієї моделі буде налагоджений на заводі в Інгольштадті (Німеччина). Про те, що в «зеленому» сімействі буде поповнення за рахунок такої моделі, відомо вже не перший рік, проте тільки тепер компанія вирішила відкрити завісу таємниці над зовнішністю новинки.

Audi опублікувала фотографії прототипу Audi Q6 e-tron, правда, автомобіль поки що дуже ретельно «захований» за допомогою маскувальної плівки: видно хіба що силует, пропорції та частина «піксельного» малюнка головної оптики, а також неповністю оформлення задніх ліхтарів. Очікується, що товарна модель матиме заглушку сріблястого кольору, виконану у відомій формі фірмової решітки радіатора.

Знімки замаскованого прототипу “електрокросовера” були зроблені в ході зимових тестів: майбутню новинку випробовують в умовах екстремального холоду на Крайній Півночі. У компанії зазначили, що Q6 e-tron матиме версію з купеподібним кузовом і з додатком Sportback до назви.

У компанії поки що нічого не розповіли про інтер’єр майбутнього кросовера, проте раніше в салон вже встигли зазирнути «фотошпигуни». Судячи з тих знімків, що у Audi Q6 e-tron буде віртуальна «приладка» та окремий тачскрин інформаційно-розважальної системи, а також вузькі дефлектори вентиляції на передній панелі. Ще кросовер отримає таке ж кермо «з плоским дном», як і Q4 e-tron.

Про «начинку» Audi Q6 e-tron офіційної інформації поки що небагато. Відомо, що кросовер стане першим автомобілем, основою якого ляже платформа PPE (Premium Platform Electric). Також у компанії розповіли про те, що він отримає «800-вольтову електричну систему», «інноваційну технологію управління акумуляторами та зарядкою» та «потужні електродвигуни» (віддачу виробник не уточнив).

За попередніми даними, якими поділилися Carscoops.com, Audi Q6 e-tron можуть оснастити акумулятором ємністю близько 100 кВт * год. Крім того, модель може отримати двомоторну установку (по одному електродвигуну на кожній осі), її сукупна потужність, ймовірно, складе 476 к.с., а максимальний момент, що крутить, – 800 Нм. Не виключено, що сімейство розширять за рахунок зарядженої версії RS Q6 e-tron, сукупна віддача установки якого виявиться дорівнює 646 к.с.

У компанії зазначили, що Audi Q6 e-tron стане «першим у черзі» з більш як двадцяти новинок бренду, які той має намір представити до 2025 року. При цьому з них приблизно половина прийде на повністю електричні моделі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти