Обов’язкова перереєстрація авто в ЄС: в якій країні українцям загрожують штрафи

Дуже багато українців через війну були вимушені виїхати за кордон на своїх автомобілях. Різні країни і різні правила перебування автомобілів з українською реєстрацією, але є одна країна, де перереєстрація українських машин після закінчення одного року перебування в країні є обов’язковою. Мова про Німеччину, повідомляє “Апостроф”.

Українці, які зараз перебувають у Німеччині з тимчасовим захистом, почали отримувати офіційні листи про необхідність отримати місцеву реєстрацію авто після закінчення одного року перебування в країні з дати в’їзду. Інформація про це з’явилася у спільнотах українців в соціальних мережах. Також у чаті уточнюють, що це норма відповідного німецького закону. В разі порушення, передбачено штраф.

Також в одній із спільнот українців у Facebook наголосили, що у рамках Шенгенської зони встановити час перетину кордону з Німеччиною майже неможливо, тому відлік триває з часу реєстрації у Німеччині не транспортного засобу, а його власника. Це відстрочує перереєстрацію на кілька тижнів.

Офіційних заяв поки немає, також невідомо чи може бути скасоване це правило для українців, які приїхали в Німеччину через війну.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти