У мережі показали рідкісний ЛуАЗ “Волинянка”

У мережі показали рідкісний ЛуАЗ-2403 для аеродромів, який мав цілу низку відмінностей від базової версії “Волинянки”.

Скромний за розмірами позашляховик ЛуАЗ мав незвичайну спеціальну версію у вигляді аеродромного тягача для контейнерів із багажем пасажирів вагою до 3 тонн. Дана модель мала кілька відмінностей у вигляді зовнішніх запчастин, а також була специфічного жовтого кольору.

Стандартна “Волинянка” випускалася з повним привідом 4х4, мала знижену передачу, блокування диференціала і колісні редуктори. Позашляховик практично відразу був готовий до місії контейнеровозу, але в конструкцію транспортного засобу все ж таки внесли кілька незначних змін.

Зміна передавального числа на колісних редукторах дозволила зробити машину повільнішою, але при цьому збільшити навантаження на гачок, що буксирує. Тепер маленький ЛуАЗ міг буксирувати важкі причепи вагою аж до 3 тонн. Також було укорочене брезентове покриття, яке було високим лише над кріслами водія та переднього пасажира.

На задній частині автомобіля був посилений зчіпний гак для буксирування. Останньою відмінністю був фірмовий жовтий колір, який наносили на всю аеродромну наземну техніку.

Відомо, що в період з 1987 по 1988 випустили всього 164 спеціальних версії аеродромних ЛуАЗів, що робить цей автомобіль супер унікальним. Достеменно відомо, що до середини 2010-х років один такий автомобіль працював в аеропорту Жуляни у Києві. Зараз невідомо, чи є десь ще збережені оригінальні ЛуАЗи, що робить даний автомобіль дуже рідкісним.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти