Toyota припинить випускати модель Camry

Японський автоконцерн Toyota Motor до кінця поточного року припинить виробництво для внутрішнього ринку одного з найпопулярніших у світі седанів бізнес-класу Camry. Про це повідомляє видання Nikkei.

Компанія Toyota вже надіслала відповідні повідомлення дилерським центрам у Японії. Продаж моделі Camry всередині країни згортатиметься в кілька етапів. Наразі автодилери починають призупинення прийому нових замовлень на цей седан. При цьому виробництво автомобіля Camry для зарубіжних ринків продовжиться.

Однією з причин рішення компанії Toyota стали продажі моделі Camry в Японії, що знижуються з року в рік. У 2022 році було реалізовано лише 6 тис. таких машин. Японські покупці переважно роблять вибір на користь більшого седана Crown. При цьому компанія Toyota нещодавно випустила нову генерацію цієї моделі. Разом з тим, на ринках США, Китаю та Південно-Східної Азії седан Camry продовжує залишатися популярним у покупців.

Модель Camry дебютувала у 1980 році. До теперішнього часу у світі було реалізовано близько 21 млн машин Camry, більшість із них у США (13 млн од.). Там модель протягом 15 років до 2016 займала перше місце з продажу в сегменті седанів. При цьому в Японії з 1980 року було продано лише 1,3 млн автомобілів Camry.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти