Скільки коштують індивідуальні номерні знаки

У кожного транспортного засобу в Україні мають бути номерні знаки державного зразка. Але за бажанням водія у автомобіля також можуть бути індивідуальні номерні знаки, які є додатком до державних номерів.

Напис на індивідуальних автомобільних номерах може містити від 3 до 8 символів — від 3 до 8 літер чи від 3 до 7 літер і цифр.

На номерах для мотоциклів може міститися від 3 до 6 символів — від 2 до 5 літер і цифр.

Літер на індивідуальних номерах має бути не менше ніж 2.

Яка ціна виготовлення:

– 300 грн — три символи (мінімальне замовлення);
– 90 грн — кожний наступний (до восьми символів);
– 500 грн — графічний елемент;
– 466,44 грн — спеціальна продукція (номерна база для авто);
– 266,58 грн — спецпродукція (номерна база для мотоцикла).

Під час перереєстрації транспортного засобу неможливо одразу закріпити індивідуальні номери. Знаки виготовляються за індивідуальним замовленням власників транспортних засобів. Замовити виготовлення можна як офлайн у будь-якому зручному сервісному центрі МВС, так і онлайн через Електронний кабінет водія.

Термін виготовлення комплекту індивідуальних номерів заводом виробником — до 30 днів з дня відправлення макету на виробництво. Тому отримання індивідуальних номерних знаків може зайняти більше місяця з моменту оформлення заявки будь-яким із способів.

Варто нагадати, що з індивідуальними номерними знаками можна їздити лише дорогами України, для виїзду за кордон на автомобілі мають бути встановлені номерні знаки, які були видані в сервісному центрі МВС під час реєстрації.

Джерело hsc.gov.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти