В українських водіїв виникла несподівана проблема

З початку повномасштабної війни в Україні понад мільйон громадян виїхали до Німеччини. Більшість з них виїхала на власних автомобілях, і це стало новою проблемою для німецької влади. Відповідно до законодавства Німеччини, автомобілі з українською реєстрацією можуть перебувати на території країни без оформлення протягом року. Для більшості українців цей рік уже минув.

Зустріч міністрів транспорту федеральних земель Німеччини, яка відбулася 23 березня, завершилася ні чим. Чиновники не змогли домовитися щодо вирішення питання реєстрації автомобілів із українською реєстрацією.

Найкращим рішенням могло б стати продовження пільгового періоду перебування авто на українській реєстрації. Інакше українцям доведеться реєструвати машини в Німеччині, а це означає, що потрібно буде сплатити транспортний податок, оформити страховку та технічний огляд. Останнє може виявитися дорогим та достатньо складним задоволенням. Особливо для власників автомобілів, виготовлених не для ринку ЄС.

Обговорення питання легалізації автомобілів з українською реєстрацією триватиме наступні місяці. З огляду на ситуацію, в якій українці опинилися через війну, всі без винятку федеральні землі виступають за продовження терміну особливого пільгового режиму. Але розуміти — це одне, а домовлятися — зовсім інше.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти