Volkswagen відкликає понад 143 тисячі кросоверів

Компанія Volkswagen відкликає в США 143 053 кросовера Atlas через проблему з системою виявлення пасажирів на передньому пасажирському кріслі. Автовиробник каже, що несправність може призвести до того, що подушка безпеки цього сидіння може не спрацювати у разі аварії.

У документах, поданих до Національного управління безпеки дорожнього руху, Volkswagen повідомляє, що компанії вперше стало відомо про цю проблему у серпні 2019 року. На той час виробник отримав єдину претензію про те, що система виявлення пасажирів (PODS) працює некоректно. Зазначається, що система PODS може вийти зі строю у Volkswagen Atlas, випущених протягом двох різних періодів.

Якщо провід має несправність контакту, це може призвести до збою в роботі системи PODS та відключення подушки безпеки з боку переднього пасажира, навіть якщо на сидінні хтось є. Це призведе до того, що подушка безпеки не спрацює у разі аварії, що значно збільшить ризик травмування. На щастя, сигнальні лампи подушок безпеки повинні працювати належним чином, тому в автомобілях, яких виявлено цю несправність, спалахує сигнальна лампа «Подушка безпеки пасажира вимкнена». Atlas також може відтворювати звуковий сигнал попередження, а також інше попереджувальне повідомлення комбінації приладів.

Volkswagen каже, що в автомобілях з цією проблемою власники повинні уникати використання переднього пасажирського крісла через підвищений ризик отримання травм у разі аварії. Несправність зачіпає один Atlas 2021 року, випущений 17 липня 2019 року, 15 Atlas Cross Sports 2020 року, випущених у період з 19 квітня по 24 липня 2019 року, та 143 037 Atlas 2018–2020 років2 30 серпня 2019 року.

Незважаючи на неповне розуміння проблеми, Volkswagen каже, що новий провід зі спіральним екраном почали використовувати в жовтні 2022 року, що означатиме, що несправність не буде виявлятися в автомобілях, випущених після цієї дати. Виробник все ще працює над програмою виправлення для автомобілів, які торкнулися цього відгуку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти