Mercedes-AMG One став найшвидшим серійним автомобілем

Mercedes-AMG One побив рекорд кола серійних автомобілів у Монці, перевершивши LaFerrari на 15 секунд

З трансмісією, отриманою безпосередньо від боліда Формули-1, Mercedes-AMG One завжди був швидким. Але тепер він може офіційно називатися найшвидшим серійним автомобілем, який будь-коли проїхав історичну трасу Монца в Італії.

Цього тижня німецький автовиробник повідомив у своїх соціальних мережах про те, що гіперкару Mercedes-AMG One вдалося пройти трасу за рекордний час — 1:43.902. Це другий рекорд після того, як Mercedes-AMG One встановив рекорд кола для серійних автомобілів на Нюрбургрингу наприкінці 2022 року.

За даними порталу Fastestlaps.com, найшвидший час для серійних автомобілів майже на 10 секунд повільніший, ніж досягнення Mercedes-AMG One. Для порівняння, доопрацьованому R35 Nissan GT-R вдалося проїхати коло за 1:52,59, тоді як Ferrari LaFerrari показав найкращий час на трасі лише 1:59,00.

Рекорд було встановлено Маро Енгелем, послом AMG та професійним водієм, який також встановив рекордний час кола автомобіля на Нюрбургрингу.

Mercedes-AMG One, оснащений 1,6-літровим V6 та чотирма електродвигунами. Загальна пікова віддача гібридної силової установки сягає 1063 к.с. в режимі Race Plus. У автомобіля також є адаптивна підвіска та аеродинаміка, які допомагають йому бути швидким не лише по прямій. Усього випущено 275 екземплярів моделі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти