В Україні ввели нові правила перевірки водіїв: що потрібно знати

В Верховній Раді України переглянули процедуру перевірки водіїв на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Про новий підхід до перевірки оголосив Тарас Мельничук, представник Кабміну у ВР.

За новою процедурою, огляд поліцейськими на місці зупинки має фіксуватися на відео або проводитися в присутності двох свідків.

Крім того, поліцейські будуть перевірятимуть наявність вживання наркотичних чи інших одурманюючих засобів, а також будь-яких ліків, які можуть вплинути на здатність людини швидко реагувати або концентрувати увагу.

Тарас Мельничук зазначив, що огляд поліцейськими на місці зупинки автомобіля має проводитися із застосуванням відеозаписувальних технічних засобів, а якщо це неможливо, то у присутності двох свідків. Матеріали відеофіксації мають бути долучені до протоколу про адміністративне правопорушення.

Згідно до українського законодавства, максимально допустимий рівень алкоголю для водіїв становить 0,2 проміле. Перевищення даної норми передбачає штраф, а у важких випадках – до позбавлення права керування і навіть до тюремного ув’язнення.

Яке покарання за водіння у нетверезому стані:

– За перше порушення передбачено штраф у розмірі 17 000 грн і позбавлення права керування на рік.

– За повторне порушення передбачено штраф у розмірі 34 000 грн, і позбавлення права керування на три роки.

– Якщо водій двічі протягом року сяде п’яним за кермо, йому загрожує конфіскація транспортного засобу, арешт на 15 діб і штраф у розмірі 51 000 гривень. Також водія позбавлять права керування на десять років.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти