680 грн та за грати на 10 діб: водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу

Українським водіям нагадують, що керування автомобілем без певних обов’язкових предметів може призвести до суттєвих юридичних наслідків.

Перед тим, як виїжджати на дороги загального користування автомобіль потрібно укомплектувати аптечкою, вогнегасником і знаком аварійної зупинки. Ці вимоги прописані в правилах дорожнього руху України.

В разі невиконання цих правил передбачено штраф у розмірі 340 грн. Фактично, відсутність автомобільної аптечки часто кваліфікується за ч. 1 ст. 121 КУпАП, яка забороняє експлуатацію транспортного засобу з технічними несправностями.

Варто зауважити, що відсутність аптечки та вогнегасника в приватному автомобілі, який не використовується для комерційних пасажирських перевезень, тягне за собою лише попередження від поліцейських, оскільки окремої відповідальності за керування приватним автомобілем без аптечки за ст. 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення не передбачено.

Якщо ж автомобіль використовується для перевезення пасажирів і в ньому немає аптечки, це може призвести до штрафу в розмірі 680 грн.

За повторне порушення протягом року можуть позбавити права керування на строк від трьх до шести місяців або накласти адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

Джерело u-news.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти