В Україні значно посилили покарання за непройдений техогляд автомобіля

Український водій за рішенням суду отримав 5 діб адмінарешту за те, що керував транспортним засобом без пройденого техогляду.

Ситуація склалася наступна. Патрульні зупинили автомобіль, який не пройшов технічний огляд. Під час першої зупинки водій отримав постанову із накладенням штрафу в розмірі 340 грн. на підставі ч. 3 ст. 121 КУпАП. Після цього чоловік отриманий штраф оплатив. Але водію не пояснили, що у разі не оскарження такої «першої» постанови, при повторному порушенні протягом року він понесе значно суворіше покарання,

Згідно з ч. 3 ст. 121 КУпАП керування водієм транспортним засобом без проходження перевірки технічного стану передбачає накладення штрафу в розмірі 340 грн. (Для автомобілів, які мають проходити такий технічний огляд). Якщо ж протягом року водія знову зупинять, він отримає штраф в розмірі від 850 грн до 1700 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Так і сталося, водія зупинили повторно, першу постанову він не оскаржив, тому суд призначив порушнику стягнення у вигляді адмінарешту строком на 5 діб (Постанова суду від 30.03.2023 у справі № 734/848/23).

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти