Штраф за відсутність техогляду: до чого готуватися українським водіям

В Україні не повернули обов’язковий технічний огляд, але є категорії транспортних засобів, які навіть зараз мають проходити техогляд. В разі не проходження передбачено покарання. Так, нещодавно один з водіїв отримав покарання у вигляді адміністративного арешту строком на 5 діб, повідомляє Дорожній адвокат.

Патрульний зупинив автомобіль та з’ясував, що ТЗ не пройшов техогляд, водій отримав постанову про штраф у розмірі 340 грн відповідно ч. 3 ст. 121 КУпАП.

Водій штраф заплатив, але про те, що дану постанову потрібно оскаржити не знав, як і про те, що без оскарження наступна зупинка правоохоронцями тягне за собою більш суворе покарання.

Згідно українського законодавства, а саме за ч. 3 ст. 121 КУпАП за керування водієм транспортним засобом без проходження перевірки технічного стану передбачено накладення на нього штрафу в розмірі 340 грн.

За повторне порушення протягом року водій може отримати штраф у розмірі від 850 до 1700 грн з позбавленням прав на термін від 3 до 6 місяців або адмінарешт на строк від 5 до 10 діб.

Таким чином за повторне керування автомобілем без техогляду суд може призначити водію одне з двох покарань, наприклад:

– позбавлення права керування на термін від 3 до 6 місяців;

– накласти адміністративний арешт на термін від 5 до 10 діб.

Як ви зрозуміли у справі, про яку мова, водія зупинили повторно, і суд призначив водію адміністративний арешт на 5 діб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти