У МВС попередили про заміну деяких посвідчень водіїв в Україні

Українських водіїв попереджають про необхідність заміни певних типів водійських посвідчень на нові. Як повідомили в Головному сервісному центрі МВС, українським водіям, які мають перше посвідчення видане на два роки, необхідно провести обмін на нове.

Здійснити обмін посвідчення можна лише після того, як їх термін дії буде закінчений. Тобто треба звернутись в сервісний центр на наступний день після закінчення терміну дії.

Під час воєнного стану перелік документів для заміни став менше, медичну довідку надавати не потрібно. Щоб обміняти перше тимчасове посвідчення на постійне, потрібні наступні документи:

– паспорт громадянина України;

– ідентифікаційний податковий код (ІПН);

– водійське посвідчення, термін дії якого закінчився.

Водій, який за два роки не отримав більше двох штрафів, не повинен нічого повторно здавати, він отримає нове посвідчення без жодних ускладнень.

Варто зазначити, що, якщо водій не має змоги обміняти свої перші права на нові, він може продовжувати користуватися ними до закінчення дії воєнного стану. Тобто, тимчасове посвідчення, термін дії якого закінчився, все ще буде дійсним на території України.

Джерело Ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти