Штраф чи позбавлення прав: водіїв стали частіше карати за незвичне порушення

В Україні останнім часом дедалі частіше патрульні виписують штрафи за порушення правил проїзду пішохідних переходів, повідомляє Вigmir.

Весь час на дорогах трапляється безліч небезпечних ситуацій, але деякі випадки є настільки серйозною проблемою, що, щоб уникнути ДТП та нещасних випадків, конкретні приклади навіть прописані у правилах дорожнього руху. Згідно з українськими правилами дорожнього руху, водії при під’їзді до нерегульованого пішохідного переходу на дорозі з кількома смугами для руху в один бік мають знизити швидкість і зупинитися.

В пункті 18.4 ПДР чітко прописано:

“Якщо перед нерегульованим пішохідним переходом зменшує швидкість чи зупинився транспортний засіб, водії інших транспортних засобів, що рухаються по сусідніх смугах, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися і можуть продовжити (відновити) рух лише переконавшись, що на пішохідному переході немає пішоходів, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.”

Раніше в Україні за це порушення майже не було штрафів, а за останні два тижні кількість штрафів для водіїв за правопорушення суттєво зросла. До того ж на офіційній сторінці Патрульної поліції на Київщині з’явилося одразу кілька відеороликів на цю тему.

Варто зазначити, що за дане правопорушення передбачено штраф у розмірі 340 гривень, так як у вищезгаданих ситуаціях поліцейські виписували протокол за ч.1 ст. 122 КУпАП. Водночас за таке правопорушення патрульні також можуть виписати протокол за створення аварійної ситуації, який передбачає 1450 гривень штрафу та можливість залишитися без права керування транспортним засобом від 6 до 12 місяців.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти