В Україні повернуть нульове розмитнення, але цього разу не для всіх

Рік тому всі автомобілі завозились в Україну по нульовому розмитненню, але в липні безкоштовне розмитнення відмінили. З того часу питання повернення безкоштовного розмитнення неодноразово порушувалося як простими громадянами, так і нардепами. Так, нещодавно у Верховній Раді був зареєстрований новий законопроєкт, яким передбачено ввезення автомобілів без сплати податків та зборів тим людям, які втратили свій транспорт через військові дії, повідомляє Судово-юридична газета.

Відповідний законопроєкт №9209 зареєстрував народний депутат від партії “Слуги Народу” Сергій Гривко. Ним передбачено, що українці, які втратили автомобіль через бойові дії (машину було вкрадено або знищено), можуть ввезти з-за кордону без сплати податків стільки ж автомобілів, скільки було втрачено під час війни.

Під час цього, потенційний покупець автомобіля з Європи має надати всі документи, що підтверджують, що авто було втрачено. При цьому заяву про зникнення транспортного засобу власник повинен буде подати не раніше, ніж через 1 місяць після завершення бойових дій на певній території.

В даний момент питання повернення пільг упирається у противників цієї ідеї, які акцентують на великих втратах бюджету через відсутність оподаткування, а також на тому, що під час пільгового розмитнення в Україну було ввезено чимало дорогих та преміальних авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти