В Україні для пішоходів хочуть запровадити ще один штраф

В Україні вже траплялися випадки, коли суди визнавали пішоходів винними за перехід дороги у невстановленому для цього місці, штрафуючи за це й не виключено, що незабаром пішоходів зобов’яжуть клеїти на одяг світловідбивні елементи, так звані “флікери”.

Саме з такою пропозицією виступив народний депутат від партії “Слуга народу” Володимир Крейденко і зареєстрував законопроєкт №9203 “Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення…”.

Він зазначив, що низька видимість пішоходів у темний час доби, за статистикою, є однією з найпоширеніших причин фатальних ДТП. Тому він пропонує зобов’язати пішоходів носити на одязі світлоповертальні елементи.

Також новий законопроєкт передбачає покарання за пересування проїзною частиною або узбіччям у темну пору доби чи в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертальних елементів (стрічки, наклейки, жилету тощо) або без перебування в одязі, який має світлоповертальні елементи у вигляді штрафу у розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 255 грн.

Однак, сам розмір штрафу не головний. Адже у разі дорожньо-транспортної пригоди “в умовах недостатньої видимості” відсутність світлоповертальних елементів може використовуватися як доказ на користь відсутності вини водія у наїзді на пішохода, переконаний нардеп.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти