В Україні можуть заарештувати водія за непройдений технічний огляд

Обов’язковий технічний огляд в Україні не будуть повертати до закінчення війни, але є категорії транспортних засобів, які повинні проходити техогляд. Нагадаємо, що сьогодні в Україні проходити регулярний техогляд зобов’язані лише власники комерційного транспорту — таксі, автобусів, вантажівок, причепів тощо.

За непройдений технічний огляд водію може загрожувати не лише накладення штрафу, а й позбавлення права керування транспортним засобом та адміністративний арешт. Нещодавно в Україні трапився випадок з серйозним покаранням, про який розповів Дорожній адвокат.

Історія почалась в той момент, коли водія зупинили і з’ясували, що в нього непройдений технічний огляд, водію виписали штраф 340 гривень згідно з ч.3 ст. 121 КУпАП. Водій штраф сплатив. Але водія не попередили, що якщо він не оскаржить постанову, за повторне порушення на нього чекає більш жорстве покарання.

Відповідно до ч. 4 ст. 121 КУпАП за повторну поїздку протягом року на несправному автомобілі або на авто без техогляду, водієві загрожує штраф (від 850 гривень до 1700 гривень), а також позбавлення прав (від 3 до 6 місяців) або адміністративний арешт (від 5 до 10 діб).

Так сталося, що водія зупинили повторно і суд вирішив залишити водію водійське посвідчення, але у справі № 734/848/23 було прийнято рішення накласти на водія адміністративний арешт терміном на 5 діб.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти