Українським водіям посилять штрафи в Чехії: що потрібно знати

Через війну дуже багато українців були вимушені поїхати жити за кордон, більшість з яких виїхала на власному авто. Багато українців поїхали до Чехії і зараз мають реєструвати свої транспортні засоби. Тому що тих, хто продовжить їздити на авто з українськими номерами, можуть покарати штрафом.

На сьогоднішній день у Чехії налічують чотири тисячі незареєстрованих транспортних засобів. Зараз українці можуть їздити на авто з українськими номерами, реєстрація – необов’язкова.

Але починаючи із жовтня 2023 року діятиме реєстр, а кожен водій такого авто має стати на облік. Водії, які отримуватимуть тимчасовий захист із жовтня, матимуть сім днів, щоб оформити всі документи на водіння.

Влада Чехії повідомляє про те, що це має полегшити відстеження тих, хто регулярно чинить порушення, як от зупинку в невідповідних місцях.

Починаючи з січня 2024 року за ухилення від реєстрації авто будуть карати штрафами у розмірі 30 тисяч чеських крон (51 740 грн). Також, у Чехії посилять відповідальність для незареєстрованих перевізників, які возять мігрантів та переселенців. Їм загрожуватиме вісім років волі.

Джерело ceskenoviny.cz
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти