В Україні можуть подешевшати автомобілі з пробігом: назвали причину

Народні депутати України виступили з пропозицією скасувати обов’язкову сертифікацію автомобілів. Це може призвести до незначного здешевлення вживаних автомобілів.

Новий законопроєкт був зареєстрований у Верховній Раді, авторами проекту виступила група народних депутатів з ініціативи Мар’яна Заблоцького.

В даний момент кожен вживаний імпортний транспортний засіб має підтвердити відповідність вимогам технічних регламентів. Для цього вже в Україні треба пройти процедуру сертифікації. Проводять дану процедуру спеціальні випробувальні лабораторії, а призначені органи зі сертифікації колісних транспортних засобів (в Україні сьогодні таких 15) видають підтверджуючий документ — сертифікат відповідності. Ринкова вартість даної послуги складає від 2500 грн для легкових машин.

Новий законопроєкт пропонує визнавати не лише сертифікати відповідності видані українськими організаціями, але й інші документи, видані в країнах Євросоюзу, у тому числі виробниками цих транспортних засобів або їх уповноваженими представниками в Україні.

Якщо обов’язкову сертифікацію буде скасовано, тоді це спростить процедуру митного оформлення та реєстрації транспортних засобів, скоротить час процесу, а також зменшить загальну вартість вживаних машин з-за кордону в Україні на мінімум 100-200 доларів, зазначають експерти.

Джерело Інститут досліджень авторинку
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти