Bugatti показала серійний гіперкар Bolide за 4 мільйони євро

Компанія Bugatti опублікувала повноцінні знімки гіперкара Bolide, який готують до серійного збирання. Згідно із заявою фірми, майбутня новинка перейшла до стадії динамічних ходових випробувань. Нагадаємо, що вперше Bolide показали в ранзі концепту ще 2020 року, а покупці отримають товарні автомобілі не раніше кінця 2023-го.

Наскільки можна судити за знімками, серійний Bolide загалом збереже стилістику екстер’єру прототипу з безліччю незвичайних елементів аеродинамічного оперення. Але для дорожніх авто її трохи змінять: перероблять конфігурацію деяких компонентів, збільшать кількість повітрозабірників та інше.

Крім повністю нового кузова Bolide відрізнятиметься від базового Bugatti Chiron налаштуваннями підвіски, оформленням інтер’єру та, можливо, потужністю силової установки. Інженери працюють одночасно над покращенням керованості, а також над зниженням ваги.

Bugatti Bolide призначений для гоночних трас та, ймовірно, не отримає доступу на дороги загального користування. При цьому він може виявитися як найпотужнішим, так і найлегшим купе на базі Chiron. Прототип, показаний на прем’єрі, отримав фірмовий W-16 об’ємом 8,0 літра потужністю 1850 к.с., що мало дозволити Bolide розганятися з місця до 100 км/год за 2,17 секунди при максимальній швидкості 500 км/год.

Але пізніше автовиробник дефорсував двигун до стандартних 1600 к.с., щоб позбавити власників гіперкара необхідності шукати гоночне паливо. Яку саме версію силового агрегату отримає серійна версія, поки що невідомо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти