Українських водіїв почали штрафувати на 17000 грн: кому загрожує штраф

Почастішали випадки, коли Укртрансбезпека трактує відсутність певних відомостей в товарно-транспортній накладній як недійсність документу і виписує штрафи у розмірі 17 000 гривень.

У відомстві це пояснюють, як те, що у ТТН відсутні адреси учасників перевезення, ширини чи довжини транспортного засобу, вартості вантажу, номеру водійського посвідчення і т.п.

В статті 48 Закону «Про автомобільний транспорт» прописано, що автомобільні перевізники, водії повинні мати та пред’являти працівникам Укртрансбезпеки ТТН на вантажне перевезення.

Тобто, в законі передбачено, які обов’язкові реквізити мають бути вказані вантажовідправником під час оформлення ТТН, зокрема це:

– дата і місце складання накладної;

– вантажовідправник (повне найменування юридичної особи чи підприємця та податковий номер);

– автомобільний перевізник (повне найменування юридичної особи чи підприємця та податковий номер);

– прізвище, ім`я, по батькові водія транспортного засобу та номер його посвідчення;

– вантажоодержувач (повне найменування юридичної особи чи підприємця та податковий номер);

– транспортний засіб (марка, модель, тип, реєстраційний номер автомобіля, причепа), його параметри – довжина, ширина, висота, загальна вага, у тому числі з вантажем, та маси брутто;

– пункти завантаження і розвантаження.

В той же час, в статті 60 Закону «Про автомобільний транспорт» прописано, щоє відповідальність перевізника за перевезення вантажу лише за відсутність, на момент проведення перевірки ТТН. Тому на думку адвокатів велика кількість виписаних штрафів можуть бути оскаржені в суді.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти