В Україні можуть заарештувати водія за непройдений техогляд

В Україні для деяких категорій транспортних засобів, як то — таксі, автобуси, вантажівки тощо, існує обов’язковий технічний огляд. Якщо водій його не пройде, він може отримати грошовий штраф, або навіть адміністративний арешт, повідомляє Дорожній адвокат.

Саме така ситуація трапилась з українським водієм, його зупинила поліція і з’ясувала, що в нього непройдений техогляд. Водію виписали постанову із штрафом в розмірі 340 гривень згідно з ч.3 ст. 121 КУпАП. Водій після цього штраф заплатив, але йому не пояснили, що якщо він не оскаржить першу постанову, то в разі другої зупинки покарання буде більш жорстким.

Відповідно до ч. 4 ст. 121 КУпАП за повторну поїздку протягом року на несправному автомобілі або на авто без технічного огляду, водію загрожує штраф (від 850 гривень до 1700 гривень), а також позбавлення прав (від 3 до 6 місяців) або адміністративний арешт (від 5 до 10 діб).

Сталося так, що водія зупинили повторно протягом року і суд вирішив залишити водію водійське посвідчення, але накласти на нього адміністративний арешт на п’ять діб (справа № 734/848/23).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти