Українцям розповіли, кому з водіїв доведеться поміняти права

У МВС нагадали українським водіям про послугу обміну чи відновлення водійського посвідчення в електронному кабінеті водія та статуси онлайн-заявок. Особливо це стосується тих, хто має перші тимчасові права, видані на 2 роки.

У відомстві зазначили, щоб оформити заявку на обмін чи відновлення водійського посвідчення треба виконати певні кроки, а потім дочекатись розгляду заявки адміністратором сервісного центру МВС і слідкувати за зміною статусу заявки в розділі “Мої послуги” в Електронному кабінеті водія.

Для цього треба виконати наступні кроки:

1. Пройти авторизацію в Електронному кабінеті водія.

2. Заповнити всі поля заявки, перевірити чи правильно підтягнулись автоматичні дані з реєстрів.

3. Підписати заявку електронним підписом та оплатити карткою.

Причини, через які можуть відмовити у наданні цих послуг

Водійське посвідчення, яке було видане до 2013 року навряд чи можна обміняти або відновити через Електронний кабінет водія. Справа у тому, що електронні бази даних з’явилися у нашій країні лише у 2013 році. Тобто посвідчення водія, видане до 2013 року, просто може не бути в базі даних.

Також буде відмовлено у наданні онлайн послуги з обміну або відновлення прав, якщо мова про 2-річне посвідчення водія, яке видавалося вперше, і якщо у водія при цьому було більш двох 2 штрафів за порушення ПДР. Тому що в разі наявності більше 2 штрафів, водій має повторно здати на права.

Також можуть відмовити у наданні онлайн послуги з обміну або відновлення прав, якщо немає актуальної світлини.

Крім того, відмовою в обміні прав можуть стати несплачені штрафи. Головний сервісний центр бачить усі неоплачені штрафи, у тому числі якщо вони виписані автоматично по камері автофіксації порушень ПДР, а також неоплачені муніципальні (міські) штрафи за неправильне паркування.

Джерело znaj.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти