Важливі зміни, які вступають у дію для водіїв з 1 травня

Водіям нагадують, що з 1 травня не потрібно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар за межами населених пунктів в денний час доби, а також на окремих ділянках збільшено ліміт швидкості. Згідно з правилами дорожнього руху ці обмеження змінюються на період до 1 жовтня.

В пункті 9.8 Правил дорожнього руху прописано:

“З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.”

Таким чином до 1 жовтня водії не зобов’язані вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар в денний час доби під час руху поза населеними пунктами.

Крім того, у літній період у містах дозволяється підвищити обмеження швидкості до 80 км/год на дорогах, визначених місцевою владою. Однак варто пам’ятати, що у 2023 році покарання за перевищення швидкості буде більш жорстким. Водій, який порушить ліміт у 50 км/год в межах населеного пункту, можуть позбавити прав терміном на три-шість місяців. Тому, будьте пильними та не перевищуйте швидкість.

Джерело OBOZREVATEL
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти