У мережі показали унікальний позашляховик “Українець”

У мережі показали світлини рідкісного позашляхового пікапа ГАЗ М-73 “Українець”, який розроблявся у 1950-х роках, інформує Hyser.

На початку 1950-х років перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов дав завдання розробити легкий позашляховик для сільського господарства.

Над розробкою інноваційного автомобіля працювали на Горьківському автозаводі (ГАЗ).

Перші тестові прототипи ГАЗ М-73 були виготовлені у 1954 році. Легкий позашляховик отримав неофіційну назву “Українець”. Пікап отримав власний кузов та ходову частину. А от електрообладнання та двигун запозичили у автомобіля “Москвич-402”.

Були створені два варіанта прототипів в кузовах купе та пікап. Розробники вважали, що автомобіль в кузові купе підходить для сільських керівників, а в кузові пікап для механіків і фермерів.

Автомобіль ГАЗ М-73 мав чудові можливості на бездоріжжі, так як відрізнявся короткою колісною базою і міг проїхати навіть по найсуворішому бездоріжжю. Крім того машина важила трохи більше ніж 1000 кг, що не дозволяло їй застрягти у бруді.

На жаль модель ГАЗ М-73 “Українець” так і не пішла у серійне виробництво. Однак технології цього автомобіля лягли в основу авто “Москвич-410”, який з’явилася через кілька років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти