Українець постачав росіянам дорогі Rolls-Royce і Maybach

Служба безпеки України виявила, український бізнесмен зі Львова постачав дорогі преміальні автомобілі до РФ, повідомляє видання ТопЖир.

Під час розслідування було з’ясовано, що раніше бізнесмен жив у РФ, володів там власним бізнесом та мав контакти. Тому він вирішив скористатися ситуацією, і коли світові автомобільні виробники залишили російський ринок, львовянин налагодив так званий «паралельний» імпорт автомобілів.

Служба безпеки з’ясувала, що купували елітні машини в Україні та через Європу і Білорусь поставлялися російським замовникам. Український бізнесмен навіть подав заяву на відшкодування ПДВ. Серед його клієнтів виявились керівники газпрому і russia today.

З серпня 2022 року до березня 2023 року підприємець поставив 45 преміальних автомобілів. Служба безпеки України опублікувала світлини, на них – Rolls-Royce Cullinan, Mercedes-Maybach GLS, Cadillac Escalade, кілька Гелендвагенів.

В даний момент на все майно підприємця, яке оцінюється в 700 млн гривень наклали арешт. Серед заблокованих активів – корпоративні права на 17 підприємств, понад 50 виробничих приміщень у різних регіонах України (у тому числі в Криму), 22 квартири у Києві та Львові, майже 30 земельних ділянок і більше ніж 40 елітних автомобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти