У яких випадках українцям потрібно оформлювати міжнародні права

Виїзджаючи за межі України на власному автомобілів, або готуючись до поїздки під час якої треба буде орендувати машину, у водіїв дуже часто виникає питання, а чи діє українське національне посвідчення водія за кордоном. Відповідь на це питання вирішили надати на офіційній сторінці сервісного центру у соціальній мережі Facebook.

Станом на 2023 рік в Україні існує два посвідчення водія:

– національне – видається після складання іспиту у Сервісному центрі, друкується на пластиковому бланку;

– міжнародне — є доповненням до національного посвідчення водія та окремо від нього не діє, виготовляється у формі книжечки.

Зараз на території України дійсні всі зразки національних водійських посвідчень, які були видані в різні роки незалежності України. А от міжнародні права потрібно змінювати кожні 3 роки, а отримувати їх необхідно перед поїздками до країн-підписантів Женевської конвенції про дорожній рух (зокрема йдеться про Австралію, Японію, Канаду та Індію).

Варто зазначити, що в більшість країн Європи можна виїжджати з національними посвідченнями водія, оскільки національне посвідчення водія приймають усі країни, які є підписантами Віденської конвенції про дорожній рух.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти