В Україні будуть по-новому складати іспити на права

В Україні процедуру іспитів на отримання водійського посвідчення в сервісних центрах МВС хочуть зробити більш сучасною, розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Він зазначив, що в першу чергу, нововведення будуть стосуватися саме процедури складання теоретичних і практичних іспитів. Весь час, поки йде теоретичний іспит відбуватиметься відео-, аудіозапис не лише особи та рухів її рук, а й екзаменатора та його дій, а також відеозапис усієї площі екзаменаційного класу та екрана монітора робочого місця, на якому особа складає теоретичний іспит.

Крім того, технічно документуватиметься вся процедура складання практичного іспиту з водіння. Фіксувати на аудіо та відео будуть не лише учня та екзаменатора, а й усі їх дії, включаючи рухи рук та ніг. Додатково будуть вести відео- та аудіозапис дорожньої обстановки попереду і, якщо дозволяє конструкція, позаду транспортного засобу, на якому приймається практичний іспит. Таким чином, процедуру складання іспитів хочуть зробити максимально чесною і прозорою .

“Для такої комплексної фіксації використовуватимемо надсучасний технічний комплекс, який ми вже тестуємо. До кінця року плануємо обладнати такою технікою майже 150 автомобілів. Ми розраховуємо виключно на знання, які автошколи дають кожному з кандидатів, що хочуть отримати право на керування транспортним засобом”, – зазначив Микола Рудик.

Крім того, в планах скасувати кількість спроб для складання практичних іспитів. Зараз, якщо особа тричі не склала практичний іспит – вона проходить повторну перепідготовку з практичного керування автомоілем і знову має три спроби.

Пропонують так, якщо учень не склав теоретичний іспит з першого разу, зможе складати його повторно через 10 календарних днів. Така ж ситуація буде й з практичним іспитом.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти