Нові штрафи для водіїв в 2023 році: що потрібно знати

У 2023 році українські водії повинні бути готові до нових штрафів, які вводяться в дію відповідно до змін у законодавстві, повідомляє видання Polis.

Наразі законопроект щодо нового штрафу за не заміну літньої гуми на зимову ще не був прийнятий Верховною Радою, оскільки його відправили на доопрацювання. Якщо ж закон буде прийнятий, то він вимагатиме від водіїв заміну літніх шин на зимові в період з 1 листопада до 31 березня. Якщо водій не виконає цієї вимоги, йому загрожує покарання у розмірі 340 грн.

Штраф за перевищення швидкості залежатиме від того, на скільки значно водій порушив правила дорожнього руху. Якщо перевищення швидкості на дорозі становить більше 20 км/год, але менше 50 км/год, водій має заплатити штраф у розмірі 340 грн. Якщо перевищення становить понад 50 км/год, покарання буде вже 1700 грн. Якщо ж перевищення швидкості призвело до ДТП, водій отримає додаткове покарання у розмірі 1445 грн.

Штраф за відсутність автоцивілки залишився незмінним і становить 425 грн. Якщо порушник не сплатить штраф протягом 15 днів, сума збільшиться до 850 грн.

Українське законодавство вимагає, щоб усі учасники дорожнього руху пристібали ремені безпеки. Однак, існують виключення:

– діти, які мають зріст до 145 см, повинні користуватися автокріслом під час руху автомобіля;

– водії або пасажири з обмеженнями, які перешкоджають пристібанню;

– водії та пасажири оперативних автомобілів.

Якщо порушено правила щодо використання ременів безпеки, штраф складає 510 грн. За порушення правила з трьома пасажирами та одним водієм штраф становить 2550 грн. У разі аварії штраф може зрости до 8500 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти