У мережі показали, як виглядала найперша “Таврія” від ЗАЗ

Спочатку планувалося, що ЗАЗ-1102 “Таврія” матиме зовсім інший зовнішній вигляд. Розробка цього перспективного автомобіля почалася ще наприкінці 60-х років, але проєкт був відкладений на практично 20 років.

В інтернеті з’явилися зображення концептуального ЗАЗ-1102 “Таврія”. Прототип передньопривідного седана був створений на початку 70-х років. Цю інформацію повідомлено на сайті Hyser.

На початку 60-х років розпочалася розробка нової моделі, яка мала замінити застарілий ЗАЗ-968 на Запорізькому автомобілебудівному заводі. Головний архітектор ЗАЗ, Володимир Стешенко, очолив цей проєкт.

У початковій стадії 70-х років був збудований перший прототип дводверного седана “Таврія”. Дизайн автомобіля нагадував моделі ВАЗ та Volvo того періоду.

Фото: Скриншот

Однією з головних особливостей проєкту стала передньопривідна платформа, що відрізнялася від більшості автомобілів, що вироблялися в СРСР, оснащених заднім приводом.

Було створено лише кілька макетів седана “Таврія”. Один з них мав прямокутні фари, а інший – круглі. Пізніше з’явилася більш удосконалена модель під назвою ЗАЗ “Перспектива” з переднім приводом.

До кінця 70-х років вона еволюціонувала в хетчбек з оригінальним дизайном. Серійний ЗАЗ-1102 “Таврія”, який став відомий багатьом українцям, дебютував лише у 1987 році і суттєво відрізнявся від своїх прототипів

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти