МВС попередило українців про заміну посвідчень водіїв

Нещодавно Міністерство внутрішніх справ України звернулося до водіїв по всій країні з проханням оновити певні типи водійських посвідчень.

Згідно з повідомленням Центру надання первинних сервісних послуг МВС, посвідчення водія, які мають строк дії два роки, потребують заміни після закінчення цього періоду. Це означає, що після закінчення дворічного терміну дії посвідчення, водій повинен подати заяву на отримання оновленої версії починаючи з наступного дня.

Якщо введений воєнний стан, водії, які бажають оновити свої посвідчення, мають надати паспорт, податковий код та старе водійське посвідчення, чий термін дії закінчився. Проте, якщо водій не мав більше двох штрафів протягом дії тимчасового посвідчення, він може подати заяву на оновлення без необхідності повторного надання документів, про які було згадано раніше.

Раніше процес отримання нової ліцензії передбачав обов’язкове пред’явлення медичної довідки певного зразка. Проте ця вимога тимчасово скасована у зв’язку з введеним воєнним станом. Таким чином, процедура отримання нового посвідчення стала набагато простішою для водіїв.

Якщо водій ще не встиг оновити своє тимчасове посвідчення на нове, він може продовжувати користуватися ним до скасування воєнного стану.

Також важливо зазначити, що посвідчення, термін дії якого закінчився, залишається юридично дійсним на території України.

Варто зазначити, що обмін водійських посвідчень стосується лише певних типів посвідчень і не стосується всіх водіїв. Рекомендується звернутися до місцевих сервісних центрів, щоб дізнатися, чи потрібно вам пройти процедуру оновлення посвідчення.

На заключення, Міністерство внутрішніх справ України закликає водіїв пам’ятати про необхідність оновлення певних типів водійських посвідчень. Скасування вимоги щодо медичної довідки на період воєнного стану спростило процес отримання нових посвідчень. Важливо, щоб водії були належно проінформовані про ці зміни для гладкого переходу та уникнення можливих ускладнень щодо їхніх посвідчень.

Джерело Аvtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти