Рідкісний «Запорожець» кинули гнити під відкритим небом

Українська автомобільна промисловість, представлена ЗАЗ, має багату історію, проте багато моделей “Запорожця” не знайшли широкого визнання серед масових споживачів.

Серед колекціонерів все ще популярні багато моделей “Запорожця”, які здатні викликати захоплення і залишитися предметами мрії. Недавно було виявлено занедбаний “Запорожець” 1960-х років, чиє кузов нагадує легендарний американський Ford Mustang. Детальніше про цю маловідому модель “Запорожця” можна прочитати в матеріалі Hyser.

Цікаво, що в історії українського автомобілебудування були спроби запустити виробництво спортивних автомобілів під брендом “Запорожець”. Однак серійного виробництва спорткарів “Запорожець” не вдалося досягти.

У 1963 році інженерами Наукового автомоторного інституту та Московського інституту автомобільних кузовів було створено концептуальний автомобіль МКЗ-НАМІ “Спорт-900” на базі моделі “Запорожець” ЗАЗ-965А. Цей чотиримісний автомобіль мав легкий склопластиковий кузов і важив 500 кг. Двигун з “Запорожця” мав низьку потужність – всього 27 к.с.

Незважаючи на амбітні плани, виробництво спорткарів на базі “Запорожця” обмежилося випуском всього 6 купе в 1969 році. Проте знайдений занедбаний автомобіль “Запорожець” надає можливість побачити історичний екземпляр та розглянути можливість його реставрації.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти